Risico’s

Risico’s! Wat zijn de gevaren als u online sigaretten besteld?

Geen producten, geld weg
U loopt zoals bij iedere bestelling het risico dat het bedrijf wel uw geld accepteert maar vervolgens niets levert, om dit risico te beperken kunt u per creditcard betalen. Met een creditcard kunt u gedurende een bepaalde periode het betaalde bedrag weer terug vorderen, in het geval u geen goederen heeft ontvangen.

Lange levertijden
De bedrijven waarvan u koopt ontvangen hun producten meestal niet direct van de fabrikanten. Het gevolg is dat zij continue op zoek zijn naar partijen
sigaretten die “viavia” worden aangeboden op de markt. Als de bedrijven door hun voorraad heen zijn en niet bijtijds een nieuwe partijen hebben gevonden
zullen de bestellingen niet uitgeleverd kunnen worden, langere levertijden kunnen het gevolg zijn. Deze kunnen soms tot enkele weken oplopen.

Douane rekening
Als u online een bestelling plaatst worden de sigaretten per post verstuurd, meestal gesplitst in verschillende zendingen. Hoewel het risico van onderschepping door de douane relatief klein is, bestaat de kans dat de douane bv bij een steekproef uw pakket vindt.

Zij gaan vervolgens aan de hand van de factuur een berekening maken voor de invoer van het pakket en nemen contact met u op over de BTW/ invoerrechten.

U heeft het recht het pakket te laten retourneren naar de afzender, hiermee voorkomt u de extra kosten.

De douane heeft aangekondigd meer en intensiever te gaan controleren op sigaretten zendingen, de meeste webwinkels gebruiken diverse verpakkingen om te verhullen dat er sigaretten in het pakket zitten. Echter, is nu nog niet te beoordelen of de douane meer succes zal hebben in de toekomst bij het onderscheppen van de goederen .

Producten van mindere of slechte kwaliteit
De webwinkels kopen grote partijen, van duizenden sloffen, in. Er is naar ons weten geen enkele webwinkel die direct van fabrikanten producten afneemt. Partijen van sigaretten van hoge kwaliteit zijn daarom zeldzaam.

Het kan dus verkeren dat u een product ontvangt, van een slechtere kwaliteit dan u verwacht had. Dergelijke producten komen zeer waarschijnlijk uit partijen die ouder zijn of die een samenstelling van ingrediënten bevatten die niet overeenkomt met die van sigaretten in de reguliere winkels. Kijk op de website van de webwinkel of zij hiervoor garanties hebben.

Wat brengt de toekomst
Helaas kunnen wij natuurlijk niet in de toekomst kijken, toch zijn er een aantal zaken die wij met redelijke zekerheid kunnen concluderen uit het verleden en heden:

 • De roker in Nederland is voor de overheid een geldbron
  Wat is er makkelijker dan de prijzen van tabakswaren langzaam te verhogen en daarmee goeie centen mee te verdienen?
 • Algeheel verbod op roken
  Mede om de bovenstaande reden zal er in de nabije toekomst geen algeheel verbod komen op het roken
 • Dure verslaving
  Als het aan de overheid ligt zal het roken steeds duurder worden, gevolg is dat er steeds meer manieren verzonnen zullen worden om onder de BTW/invoerrechten uit te komen. Het is niet legaal maar wel logisch.
 • Discriminatie
  De overheid verdient goed aan de roker. Hoewel de prijzen omhoog worden
  geschroefd, lijkt het alsof de roker steeds minder mag. Het roken wordt meer en meer beperkt in het openbaar etc. Kunnen we spreken over discriminatie van de roker?
 • Deze website
  Zolang er behoefte is aan informatie en er gerookt wordt! zullen wij ons best doen om u op de hoogte te houden van alle “ins and outs” van het ROKERS WERELDJE.