Garanties

Wat mag u verwachten van een online shop met betrekking tot de levering en kwaliteit van de door u bestelde sigaretten?

Verwachtingen
mag verwachten dat wanneer u bv. een slof Marlboro heeft besteld dat deze voldoet aan de basis karakteristieken van Marlboro sigaretten, dat het hierbij dus niet gaat om vervalsingen of sigaretten van zeer slechte kwaliteit.

Vervalsingen
Wellicht bent u al eerder op de hoogte gesteld dat sigaretten op grote schaal worden gesmokkeld. Vaak betreffen dit sigaretten van fabrieken die niet officieel voor een bepaald merk mogen produceren en gebruik
maken van slechtere ingrediënten. Uiteraard zijn niet alle “anders” smakende sigaretten vervalsingen. Het kan gebeuren dat ur sigaretten ontvangt die voor een andere markt bestemd waren, dit vanwege het gebruik maken van sigarettepartijen uit het grijze gebied van de parallelhandel. Helaas, is de
echtheid van sigaretten moeilijk aan te tonen, alleen gespecialiceerde bedrijven zoals PCS International hebben de nodige expertise om echtheid tot op redelijke zekerheid aan te tonen.

Kwaliteit
Net als bij andere producten worden sigaretten beinvloedt door de manier waarop er met ze gehandeld wordt. Als sigaretten vervoerd worden in een slechte vochtige omgeving zal dit invloed hebben op de kwaliteit van de sigaretten. In het geval dat de sigaretten oud zijn heeft dit ook invloed op de smaak en de kwaliteit ervan. De sigaretten die door de fabrikanten direct op de markt worden gebracht in europa zijn meestal enkele maanden eerder geproduceerd. Het is voor de webwinkels vaak afwachten op wat zij kunnen inkopen en verkopen. De kwaliteit kan daardoor wisselen, er bestaat uiteraard altijd een kleine kans dat u pech heeft en bij het ontvangen van uw bestelling een iets oudere partij treft die minder smaakt.

Garantie
Bedrijven proberen over het algemeen een zo hoog mogelijke kwaliteit sigaretten in te kopen, vaak door het inschakelen van eerder genoemde PCS International om de kwaliteit en echtheid te onderzoeken. Zaken blijven echter zaken en als een partij sigaretten zeer goedkoop wordt aangeboden wil men te enthousiast tot de koop overgaan en vervolgens bestaat er de kans dat u slechte sigaretten ontvangt. Oplichting via het internet komt nog regelmatig voor, bij de sigarettenverkoop is dit helaas niet anders. Klik hier en lees de tekst over de risico’s.